צורך בביופסיה של הערמונית?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/04/2023 | 23:50 | מאת: אייל

דר נכבד , בן 50 לאור תלונות על השתנה מרובה נבדקתי אצל האורולוג שכתב כי הערמונית מוגדלת מוצקות רגילה והפנה ל us דרכי דתן וכן ל psa.בבדיקת Psa מראה ערך גבוה של 7.5 ו Psa Ratio free של 0.265.טרם התרבלו תוצאות Us אך אני מודאג - תוהה האם לאור תוצאות Psa הגבוהה והבדיקה הרקטלית יש כבר צורך לדרוש ביופסיה ?

25/04/2023 | 05:55 | מאת: לא רופא

הpsa גבוה לגילך. והיחס ratioסביר, לא נמוך. וכנראה בבדיקה הרקטליתאין ממצא, מומקות רגילה. השאלה מתי עלה הpsa לדעתי תעשה דוב psa, לראותשזה לא חד פעמי, וכנראה שישלחו אותך להדמיה mri. אם בהדמיה יהיהממצא חדוד בדרגה גבוהה, ישלחו לביופציה, ואז הmri, יעסור לרופאלבצע בחןפציה חכמה, פיוסאן, שזה דגימות ממוקדות בעיקרמהאזור החדטד בהדמיה. זהשדלחו לu.s. זה אומר שדווקא מתמקדים בדרכי השתן והעליות לממצאים לא ערמונית. וזה יוביל או לc.t, אגן ועליות, או לmri ערמונית. כי עלית psa יכולה להיות גם מדלקת.

25/04/2023 | 05:58 | מאת: לא רופא

psa גבוה לגילך. והיחס ratio סביר, לא נמוך. וכנראה בבדיקה הרקטלית אין ממצא, מוצקות רגילה. השאלה מתי עלה הpsa לדעתי תעשה שוב psa, לראות שזה לא חד פעמי, וכנראה שישלחו אותך להדמיה mri. אם בהדמיה יהיה ממצא חשוד בדרגה גבוהה, ישלחו לביופציה, ואז הmri, יעזור לרופא לבצע ביןפציה חכמה, פיוזאן, שזה דגימות ממוקדות בעיקר מהאזור החשוד בהדמיה. זה ששלחו לu.s. זה אומר שדווקא מתמקדים בדרכי השתן והכליות לממצאים ולא ערמונית. וזה יוביל או לc.t, אגן וכליות, או לmri ערמונית. כי עלית psa יכולה להיות גם מדלקת.

צריך לחזור על PSA ולשקול צורך בדיקת MRI

מנהלי פורום אורולוגיה