נניפוח בלונית הקטטר בשופכה במקום בשלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/04/2023 | 17:50 | מאת: ניפוח בלונית הקטטר בשופכה במקו בשלפוחית

שלום ד"ר לינדנר סובל מאצירת שתן. הגעתי למיון לשם הכנסת קטטר קבוע. במיון ניפחו לי את בלונית הקטטר בשופכה במקום בשלפוחית כנדרש. כתוצאה מכך נגרם לי דימום קשה ועברתי שטיפות רבות. לאחר מכן הוכנס קטטר. מאז אני סובל מכאבים וצריבות בפין, בפתח הפין ובשלפוחית. איזה נזק יכל להיגרם לי מכך לשופכה ולערמוניתוהאם זה הפיך? אציין שבזמנו היה לי קטטר קבוע ולא סבלתי מתסמינים אלה ולכן ברור לי שהם נגרמו מכך שניפחו את הבלונית בשופכה ולא בשלפוחית. אבקש לשאול האם נתקלת במקרה כגון זה ואיזה טיפול ניתן פרט לכדורים נגד כאבים? האם לדעתך השטיפות המסיביות שעברתי במיון יכלו לגרום לי גם לנזקים? בנוסף יש לי צורך עז לעתים קרובות לתת שתן והאם תרופות כגון טוביאז יכולה לעזור? מחילה על השאלות הארוכות ואודה לך על תשובות להן כי אני מאוד סובל. תודות מראש שמואל. ,

ניפוח בלון בשופכה עלול לגרום להצרות, בוודאי לדימום. טוביאז עשוי לסייע לתחושת צורך להרוקן אבל עלול להיות שיש עדיין קרישי דם בשלפוחית שגורמים לתחושה הזו

מנהלי פורום אורולוגיה