רדיולוג רשלני או שיש בעיה עם MRI?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/04/2023 | 19:54 | מאת: שלומית

לדר שלום וחג שמח בעלי בן 42, מעולם לא עישן, בגלל תחושת לחצים בגב תחתון ימין, בוצעו בדיקות שונות כולל שתן כללית. בשתן כללית הייתה כמות גבוה יחסית של כדוריות דם אדומות (מעל ל 10). בגלל שהוא רגיש ליוד, נשלח ל US שיצא תקין, ולאחר מכן נשלח ל MRU רק שבבית החולים לא מבצעים את הבדיקה הנ"ל, ולכן במקום זה בוצעה בדיקת MRI בטן תחתונה. מיד בסוף הבדיקה, לקחנו את הדיסק וקבנענו תור חוזר לאורולוג. עד שהגיע התור, הגיע גם הפענוח הבא שגרם לבעלי לחרדה רבה שלא לצורך: בחלקו הדיסטאלי של שופכן ימין הודגם עיבוי פוקאלי של הדפנות והאדרת יתר של השופכן באזור ה UVJ עם הרחבה קלה מעליה. לסיכום, ממצא חשוד בשופכן ימין דיסטאלי, חשוב מאד לתהליך תופס מקום. לפנות לייעוץ אורולוגי בהקדם. שאר הממצאים תקינים. אחרי שתי לילות מורטות עצבים, כאשר בנתיים הכאבים שלו התגברו וצבע השתן החל להיות ורוד משמע דימום החמיר, הצלחנו להקדים את התור לארולוג כאשר אנו בטוחים שזה תחילת הסוף. האורולוג קרא את הפענוח והיה נראה מאד מופתע. הוא הכניס את הדיסק ולאחר 3 דקות מתוחות, אמר לבעלי, הכל בסדר, מזל טוב, יש לך אבן תקועה בכניסה לשלפוחית. שנינו פרצנו בבכי. האורולוג התחמק באלגנטיות מלהגיב לפשר הפענוח של הרדיולוג. רק אמר שב MRI לא ניתן לראות בבירו את האבן עצמו וגם אין שום תהליך תופס מקום, אלא מה שרואים, זה את מצב השופכן בעקבות האבן החוסמת. שהאדרה בשופכן היא כתוצאה מלהליך דלקתי משני לאבן תקועה, כמו גם הרחבתו. ושאין כל עיבוי. רק חייך ואמר שלא כל רדיולוג הוא גם אורולוג. שלח אותנו לביצוע CT ללא חומר ניגודי בקרינה נמוכה לבירור אבנים אחרות. ואכן ה CT הראה אבן אחת באותו מקום. בעלי הופנה להליך RRIS והאבן הוצאה בשלומותה. ועכיו הוא מרגיש טוב יותר ומתאושש בבית. כיצד דבר כזה יכול לקרות? רדיולוג של בית חולים גדול לא יודע לזהות אבן בשופכן או לא מסוגל לכתוב דוח מבלי להכניס את החולה לפאניקה מיותרת? בן 42 שמעולם לא עישן עם כל תסמין אפשרי של אבני כליה? תודה

03/04/2023 | 20:00 | מאת: שלומית

רק עוד שני דברים. אני אומנם מודה לאורולוג על מקצועיותו, אבל אם הוא ידע מראש ש MRI אינו יעיל בהדגמת אבנים, למה שלח בכל זאת? או שאילו ביצעו MRU התמונה הייתה שונה? האם יש כאן עילה לתביעה של הרדיולוג?

08/04/2023 | 19:06 | מאת: לא רופא

כי הבדיקה הנכונה שהיתה צריכה להיות מהתחלה, זה ct בפרוטוקול דרכי דתן וכליות. Ct מגלה אבנים ורק אחרי זה מחפשים גידולים.

רצוי לפנות לפורום רדיולוגיה

מנהלי פורום אורולוגיה