פוריות הגבר- וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/04/2023 | 17:02 | מאת: מיכאל

הייתי בבדיקה אצל רופא והוא רשם שיש וריקוצל 2 וכן אח"כ רשם וריקוצל משמעותי . אשמח לקבל הסבר מה זה וריקוצל 2 ומה הכוונה וריקוצל משמעותי . איך עובד הדרגות של הוריקוצל. תודה!

וריקוצל זה ורידים בולטים סביב האשך כתוצאה מרפלוקס של דם לורידים הסובבים את האשך. הדירוג זה תת קליני -- 1 רואים ורידים רק בעת לחיצה עם הבטן, 2 בולטים בעמידה ובשכיבה, 3 ורידים מאד נפוחים שבולטים גם בשכיבה

03/04/2023 | 08:39 | מאת: מיכאל

תודה רבה על התגובה ! מה הכוונה לוריקוצל משמעותי? האם גם בתוך כל דרגה יש רמות? ואם כן איך זה מתחלק?

מנהלי פורום אורולוגיה