ציסטה גדולה וציסטות נוספות עם הסדידויות עדינות -- דואגת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/03/2023 | 20:59 | מאת: שרון

שלום מצב בדיקת אולטרסאונד אודה אם תוכלו לקרוא כליה שמאלית - ציר אורך משוער כ - 11.9 ס"מ, בעלת פרנכימה בעובי ואקוגניות תקינים בחלקה האמצעי והתחתון. במחצית עליונה הודגמה ציסטה קורטיקלית ידועה בגודל כ - 11.0* 8.2 ס"מ (בבדיקה הקודמת הייתה בגודל כ - 10.7* 8.3 ס"מ), בעלת צורה מעט לובולרית ומכילה מחיצה עדינה בהיקפה (בדומה לבדיקה הקודמת). הודגמו מספר ציסטות קורטיקליות נוספות בגודל עד כ -0.9 ס"מ (ללא שינוי מהותי מבדיקה הקודמת), חלקן מכילות הסתיידויות עדינות בדופן. הודגם אגן חוץ כלייתי ברוחב 0.8 ס"מ, ללא הרחבת גביעים או שופכן. אין עדות לאבנים. כליה ימנית - ציר אורך כ - 10.2 ס"מ, בעלת פרנכימה בעובי ואקוגניות תקינים.בגביע אמצעי הודגמה ציסטה פראפלבית ידועה בקוטר כ - 3.2 ס"מ (בבדיקה הקודמת הייתה בקוטר כ - 2.9 ס"מ אך עקב טעות בהקלדת הפענוח בבדיקה הקודמת צוין "בקוטר 0.9 ס"מ"). הודגמו ציסטות פראפלביות בודדות נוספות בקוטר עד כ - 1.1 ס"מ (בדומה לבדיקה הקודמת). בסמוך לגביע תחתון הודגם מוקד די אקוגני ידוע בגודל כ - 0.5 ס"מ (ללא שינוי מבדיקה הקודמת) - אבן בגביע? התכנסות שומן של סינוס כלייתי לפרנכימה? אנגיומיוליפומה? המערכת המאספת אינה מורחבת. שלפוחית השתן - במילוי חלקי, ללא ממצא גס. מה זה אומר לגבי הציסטה הגדולה עם המחיצה והאם היא פשוטה? מורכבת ? מה הדרגה שלה? ומה זה אומר ציסטות מרובות עם הסתיידות עדינות בדופן. איזו דרגות הם של בוסיניאק ? והאם מסוכן? האם יש לי כליות פוליציסטיות? אני בת 53 . הרופא רשם מעקב בעוד שנה ..אודה לדעתך תודה

ציסטות בוסניאק 1,2 אינן מסוכנות. אם ישך מספר רב של ציסטות זה אומר שיש לך כליה פוליציסטית

02/04/2023 | 19:42 | מאת: שרון

מודאגת לא הבנתי באולטרסאונד רשמו בכיליה השמאלית מעבר לציסטה הגדולה שיש עוד מספר ציסטות קטנות ובכיליה הימנית רשמו ציסטה פארבלית בגודל3.2 ס"מ ועוד ציסטות פארבליות בודדות האם זה אומר שיש לי כליות פוליציסטיות ? שתיהן? ומה זה אומר ?

מנהלי פורום אורולוגיה