ערמונית מוגדלת ללא תסמינים גיל 51

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/03/2023 | 20:45 | מאת: שי

שלום בבדיקת US לברירור אבני כליה, הכל היה תקין מלבד ערמונית מוגדלת 42 סמ"ק. לאחר חודש בוצעה בדיקת MRU שהדגימה אבן בשופכן דיסטאלי, אבל בהקשר לערמונית, רשום כ 38 CC מרקם הומגני מתאים ל BPH בתבנית PZ. אז להבנתי מדובר בערמונית מוגדלת שפירה שעיקר הגדילה הוא בחלקים ההיקפיים. שאלתי: בהעדר תסמינים, האם צריך התערבות כלשהי? בדיקות PSA? האורולוג ביצע DRE וגם אימת שאין כל חשד. האם גדילה היקפית מרמזת משהו על הפרוגנוזה העתידית של ה BPH (תגרום או לא תגרום לבעיות בעתיד ותסמיני LUTS קלאסיים)? תודה וחד שמח

ערמונית מוגדלת אינה מחייבת התערבות כל עוד אין תסמינים מפריעים

מנהלי פורום אורולוגיה