פעילות מינית בגיל השלישי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/03/2023 | 16:06 | מאת: בן 70

שלום רב, בן 70. בריאות כללית וכושר גופני סבירים בהחלט. ב-2009 עברתי ניתוח מעקפים. מאז נוטל כדורים להורדת כולסטרול. בעבר קיבלתי ליפיטור 20מ"ג ו-40מ"ג. בשנה האחרונה נוטל סטטור 40 מ"ג. בנוסף נוטל כדור לערמונית מוגדלת טמסולוסין 0,4 מ"ג. פעיל מינית עם זיקפה תקינה לחלוטין, אולם בשנה האחרונה איבדתי לחלוטין את תחושת האורגזמה (גם באוננות וגם ביחסי מין). האם מקור הבעיה בתרופות שאני לוקח ? האם ניתו לעשות משהו לשיפור המצב ?

טמסולין עלול לגרום לשפיכה רטרוגרדית - משמע אורגזמה יבשה, מגיעים לאורגזמה ולא יוצא זרע כיוון שהוא חוזר לשלפוחית השתן. ניתן לשנות את הטיפול התרופתי

מנהלי פורום אורולוגיה