הרחבות במערכת השתן העליונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/03/2023 | 16:17 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני 5 שנים עברתי ניתוח PCNL לריסוק של אבן בגודל של 5 ס"מ. יש לציין שבכל פעם שביצע בדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן היו נצפים הרחבות קלות הן במערכת המאספת, הן באגן הכליה והן בשופכן. שאלותיי הם: 1. האם הרחבות הנ"ל מהוות חסימה כלשהי ב UPJ???? 2. במידה וקיימת חסימה ב UPJ, מה הדרכי טיפול???? 3. האם נכון הדבר שההרחבות הקלות שקיימות במערכת השתן העליונה כן כתוצאה מגודל האבן שרוסקה לפני 5 שנים , אשר תפסה נפח של גודל האבן???? בברכה מרובה, רינה

הדרך הנכונה לשלול UPJ זה באמצעות מיפוי כליות דינמי או DTPA עם פוסיד או MAG3 עם פוסיד. יתכן שהאבן גרמה להידרונפרוזיס

מנהלי פורום אורולוגיה