ערמונית מוגדלת בגיל 51 - כיצד לטפל?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/03/2023 | 14:39 | מאת: גלעד

לדר שלום אני בן 51. בשנתיים האחרונות סבלתי מתופעה מרגישה של טפטוף שתן קל לאחר מתן שתן (לא משנה כמה אני מנער, לאחר 3 דקות בעיקר בשכיבה על הצד, יש טפטוף של כמה טיפות). רופא משפחה שלי ל US שבו רשום ערמונית מוגדלת 41 סמ"ק ושארית שתן 40 סמ"ק לאחר התרקנות. ראיתי אורולוג שבצע DRE ורשם ערמונית מוגדלת +1 אינה חשודה. הוא רשם לי OMNIC שהתחלתי לקחת למשך שבוע אבל הוא גורם לי לתופעות לוואי של אף סתום עם נזלת מעט דמית, ומעלה לי את הדופק. אני לא יכול לסבול את התסמינים הללו מה גם שהוא לא ממש עזר עם הטפטוף. השאלה היא האם 41 סמק בגיל 51 זה אומר שהערמונית הולכת לגדול מאד בגיל 60? מה הן אופציות הטיפול הכי בטוחות בכדי לסיים את הבעיה הזאת במינימום סיכון ופגיעה אורולוגית\מינית? אני מתכוון לרבות טיפול בפרטי כמו סצנטור? האורולוג המליץ לעקוב ולתערב רק אם הסתמינים מחמירים. אבל מבחינתי התסמין שקיים כבר פוגע לי בתפקוד. אני לא יכול לשתות כמות גדולה של מים כי אז אני צריך להתרוקן בשתי השתנות ולעיטים יותר. תודה

11/03/2023 | 19:02 | מאת: אישי

לי יש ערמונית מוגדלת, הכדורים לא התאימו. נתנו לי סאופלמנטו, צמח הרבהתועות לוואי.יש אותו גם בתרופות מרשם. אני מצאתי פתרון. ליקופן 25 מג ביום, וצמח פרחי צבר של נוטריקר, 1 עד 2 ביום .ואבץ ושמן זרעי דלעת מכבישה קרה, נפח הערמונית ירד מ39 ל30. ב6 חודשים.

רצוי לטפל בערמונית וגדלת ע"פ תסמינים, טפטוף מינימלי לא מחייב טיפול, ניתן לסחוט את הפין ולהניח את זה. ערמונית בגודל 40 סמ"ק בגילך אינה נדירה ואין ודאות שתהיה מאד גדולה בהמשך. בכל מקרה יש טיפולים רבים חוץ מהתרופה אותה נטלת

23/03/2023 | 15:42 | מאת: גלעד

תודה את כל מה שציינת, מצאתי בתוסף אחד באתר איהרב. לרכוש תוספים בארץ זה ממש שוד לאור יום. פערי מחירים של עד 300%. אני אנסה לחצי שנה במינון גבוה, ואבקש לחזור על אולטרה סאונד.

מנהלי פורום אורולוגיה