וריקוצלה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/03/2023 | 22:34 | מאת: יורי

שלום, לפני כ12-13 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ב2 האשכים (דרגה 1 בימין ו3 בשמאל). את הניתוחים עברתי בעיקר בגלל כאבים וספירת זרע נמוכה. לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים שמזכירים את הכאבים שהיו לי אז, ואשך שמאל מרגיש כאילו יש עליו הרבה צינורות שאני מניח שזה ירידים מורחבים. אני כרגע מחכה להפניה מהרופא משפחה שלי לאורולוג (אני גר בנורבגיה). רציתי לשאול מה הסביר שזה יחזור אחרי מעט עשור, ואם אני עושה עוד ניתוח, מה הסבירות שזה יחזור פעם נוספת? שאלה נוספת היא מה יכול לגרום לזה לחזור, ואם אפשר איכשהו למנוע את זה? תודה מראש!

לרוב אין קשר ישיר בין וריקוצל שחוזר לכאבים, וכאבים אינם אינדיקציה לטיפול. לפני שממהרים לטיפול בוריקוצל רצוי לוודא שזה הסיבה

מנהלי פורום אורולוגיה