בדיקה גנטית לפני ביופציה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/02/2023 | 19:14 | מאת: שלום

אובחנתי עם עליה בסמן psa ל4.2, ובדימות m r i ממצא חשוד פיראדס3. הופנתי לגנטיקה, יש זחפור מדפחתי של סרטח ערמונית, אבי וסבי. הערה: (לאבי היה עם גליסון 6- 10 אחוז בביופציה שלו בגיל 70.) נאמר לי ש בגנטיקה, נאמר לי שעושים בדיקה גנטית בקופה, רק למי שנמצא בביופציה עם ממצא סרטני מ גליסון 7 . איזה הגיון יש בבדיקה גנטית רק אחרי שכבר התגלה שחלית בסרטן? שאלתי האם יש חשיבות בזמן מעקב בלי ביופציה לדעת אם אני נשא brca1,2 האורולג שלח הפניה זו.הקןפה לא מבצעת. הבמץי שאם אדם נשא יש ישיבות צדעת אם נשא, כדי לעקוב במרווחי זמן קטניח יותר אחר הצקדמות הסמן ובהדמיה.זה אכן כך, שנשא צריך לדעת זאת לפני ביוםציה למעקב צפוף יותר , אי שרק לאחר הביופציה זה משמעותי. תודה.

בסרטן הערמוינית רק הביופסיה חשובה לאבחון. הבדיקה הגנטית יותר חשובה לבנות המשפחה ולא למטופל עצמו

מנהלי פורום אורולוגיה