PSA מוגבר וטיפול בדוקסילין וציפרודקס

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/02/2023 | 21:23 | מאת: יגאל

בעלי בן 67 פנה לאורולוג בשל תוצאת PSA 4.55. האורולוג לא בדק אותו פיזית, אמר שהוא רוצה לשלול סרטן, לכן נתן לו דוקסילין וציפרודקס ליטול 10 ימים ולאחר מכן לחזור על בדיקת PSA. הרופא לא הסביר את הגיון נטילת האנטיביוטיקה במקרה הזה. לשאלה למה אנטיביוטיקה, הוא ביהירות ענה, שהוא הרופא ויש לו ניסיון. שמו של הרופא לייב צבי. הטיפול המוצא נשמע לנו תמוה, בייחוד שלא נעשתה אפילו לא בדיקת תרבית השתן, לא בדיקה פיזית אפילו, ושום בדיקת בירור, אפילו לא בדיקה חוזרת של PSA. ואם יש חשד לסרטן, אז לא ביופסיה או בירור בכיוון הזה. האם זוהי הדרך המקובלת של הטיפול- לתת אנטיביוטיקה מבלי לברר אם מדובר בזיהום? משהו שעובד כפתרון מהיר ופרקטי לחסוך בירורים? ואפשר ליטול את האנטיביוטיקה ללא החשש? או מומלץ לבצע בירור קודם? ומה עדיף?

1. ערכי PSA לא בשמיים 2. בהינתן שאין תסמינים מחשידים לזיהום רצוי לבצע בדיקה פיזית, אם הכל תקין ניתן לשקול לעקוב בזהירות אחר ערכי PSA, אם עולים תחת מעקב רצוי בדיקת MRI 3. הנחיצות של אנטיביוטיקה בערכי PSA מעט מוגברים מאד מוטלת בספק

מנהלי פורום אורולוגיה