ערמונית מסוידת וציסטות עם משקע סידני בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/01/2023 | 00:09 | מאת: בר

שלום, אני בן 46 ובאולטרסאונד נמצאו ציסטות זעירות עם משקע סידני בשתי הכליות ובנוסף ערמונית מסוידת בגודל 45/45/30 מ"מ. הייתה גם שארית שתן לאחר התרוקנות. עברתי לאחרונה טיפול בסרטן בלוטת התריס (פפילרי) שכלל ניתוח להסרת בלוטת התריס + בלוטות לימפה מהצוואר (כי היו גרורות בצוואר) וטיפול ביוד רדיואקטיבי (100). האם הממצאים בכליות ובערמונית יכולים להיות סרטן?? האם הם יכולים להיות תופעת לוואי של הטיפול שקיבלתי? אשמח מאוד להסבר לתוצאות והערכת סיכון לסרטן, התוצאות ממש הלחיצו אותי.. תודה רבה על העזרה.

צסיטות מאד שכיחות ואינן מחשידות לסרטן, אבל הדרך לשלול סרטן בכליות זה סיטי או MRI

12/02/2023 | 22:17 | מאת: בר

תודה רבה על התשובה. מה לגבי הערמונית המסוידת? יכול להיות קשר בין הציסטות בכליות למצב הערמונית? האם ערמונית מסוידת זה מצב מסוכן או חשוד? תודה רבה על העזרה.

מנהלי פורום אורולוגיה