תשובת MRI בטן ...............

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/01/2023 | 12:34 | מאת: מאיר

הי שלום דוקטור בחור בן 21 שנים גובה מטר 90 שוקל 72 ברקע יש לי תסמונת קרצינואיד ויתר לחץ דם מגיל 14 על רקע גנטי מטופל בכל הבדיקות סיטי ו MRI שלי עד היום הכל היה תקין מלבד דברים חסרי משמעות לפני חודש עשיתי MRI בטן ובתשובה רשום כך - בקוטב התחתון של כליה ימנית מוקד קורטיקלי בממדים של 1.0 על 0.7 ס"מ, בעל אות מעט גבוה ב T2 )נמוך יותר מאות של נוזל), בעל אות נמוך ב T1 .ללא האדרה וודאית עם גדוליניום. הממצא אינו מזוהה בבדיקת ה CT מ 2019 .מאפייניו ההדמייתים אינם חד משמעיים אך קיים חשד ל RCC papillary . אחר כך עשו לי בדיקת שתן לכללית והיה שם דם בשתן בכמות גדולה 450 שגם לא היה בשום בדיקת שתן עד לפני חודש בבדיקות דם יש אשלגן נמוך 3 ומדדי דלקת מוגברים 1 אני רוצה לדעת מה הסיכוי שלי לקבל סרטן כליה בגיל כל כך צעיר אין רקע במשפחה לסרטן כליה בכלל 2 אם צריך לעשות עם זה משהו מבחינת המשך בירור או טיפול

בהחלט לא מקרה באנלי, צריך לפנות לאורולוג אונקולוג, יש מקום לשקול ביופסיה לעומת דימות נוסף

מנהלי פורום אורולוגיה