תוצאות בדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/01/2023 | 00:10 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! יש לי היסטוריה אורולוגית עשירה מאוד עקב ההישנות של אבנים בכליה הימנית. הניתוח האחרון של RIRS לריסוק אבן כ 7 מ"מ בגביע האמצעי בכליה הימנית הינו בתאריך 18.09.22. בזמן הניתוח נלקחה תרבית שתן מהכליה הימנית ונמצא פטריה קנדידה. האבן נשלחה לבדיקת אנליזה והתוצאה של סוג האבן הינו חומצה אורית. בשבוע הקרוב ובשבוע הבא אני מבצעת איסוף שתן 24 ש"ע ללא חומר משמר ועם חומר משמר. יש לציין שאני חווה לעיתים קרובות כאב חד ועמוום במותו ימין. בקרוב לשבועיים כאבים חזקים בגב התחתון. לקראת הביקורת אצל רופא האורולוג המטפל בוצע היום אולטראסאונד כליות ודרכי שתן. להלן הממצאים: כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה, אורכה 10.6 ס"מ. ישנה הרחבה קלה של מערכת נאספת כולל הרחבה קלה של אגן הכליה, ישנה אבן קטנה לא חוסמת בגביע האמצעי באורך כ 5 מ"מ. כליה שמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה, אורכה 9.6 ס"מ, ללא עדות להרחבה של מערכת נאספת, ללא עדות לרבנים או תהליך חשוד. אדריכלים ללא ממצא חריג. אוריה בטני. בגודל תקין אין לראות נוזל חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן - במילוי תקין, דפנות תקינים ללא תהליך חשוד. לא הודגם "סילון" של שופכן ימני. הודגמו כ 6 סילונים מהשופכן השמאלי . לסיכום:. הרחבה קלה של מערכת נאספת בכליה ימנית, הרחבה קלה של אגן הכליה, אין הדגמה של "סילון" מהשופכן הימני כמתואר, רצוי בירור לסיבת ההרחבה של מערכת מאספת. שאלותיי הם: 1. האם הרחבה קלה של מערכת מאספת והרחבה קלה של אגן הכליה מעידים על חסימה ב UPJ???? 2 האם הרחבה קלה של מערכת מאספת והרחבה קלה של אגן הכליה מעידים על הצטברות של שתן באגן הכליה?????? 3. האם חוסר הדגמה של "סילון"מהשופכן הימני מעיד על חסימה מהשופכן לכיס השתן????? 4. במידה וקיימת חסימה ב UPJ מה הדרך טיפול???? 5. במידה וקיימת חסימה מהשופכן לכיס השתן מה הדרך טיפול???? 6. האם אבן בגודל של 5 מ"מ בגביע האמצעי גורמת לכאבים במותו ימין???? יש לציין שבזמן הבדיקה כאב לי המותן!!!!. 7. לאור המצב שתואר כאן מה המצב של הכליה הימנית????? בברכה מרובה, רינה

הפורום פה לא נועד לייתר ביקור אורולוג. מומלץ לגשת לאורולוג המטפל

מנהלי פורום אורולוגיה