בן 97 גמילה מקטטר אנא התייחסותך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

08/01/2023 | 22:30 | מאת: דנה

שלום רב, אבא שלי בן 97 היה מאושפז עקב דלקת ראות . הוא היה עם קטטר מהיום הראשון של האישפוז,ביום השלישי רופא החליט להוריד את הקטטר והייתה עצירת שתן (הבנתי מרופא אחר שלא היו צריכים כל כך מוקדם להוריד את הקטטר) נכון לעכשיו הוא כבר חודש בבית ,רופא המשפחה החליט להוסיף לו למשך שבוע תרופה בשם קסטרל לפני הגמילה מקטטר ,אבל לפי דעתי התרופה מסכנת אותו מפני שלחץ הדם הדיאסטולי שלו מאוד נמוך מתחת ל90 והסיסטולי 60 וגם יש לו הפרעת קצב. יש לציין שלפני האישפוז נתן שתן בלי בעיה וייתכן שהאירוע של עצירת שתן במהלך האישפוז קשור לדלקת הראות. לפני כ25 שנים עבר ניתוח פרוסטטה. מה דעתך בבקשה ? איך נכון לבצע גמילה מקטטר ? תודה רבה !

קסטרל לא אמור ליצור תופעות לוואי קשות, עם זאת, בהינתן שעבר ניתוח ערמונית, ניתן לשקול להוציא את הקטטר ללא קסטרל

06/02/2023 | 19:09 | מאת: מישהו

אני לא רופא, אבל אחרי ניתוח םמבוגרים יש עצירת שתן. זה בעיה כי בכל גמילה עלולים להדבק בחיידק, וצריך אנטיביוטיקה. אבי קיבל כמה ימים מינון נמוך של פרנדיסון עקב אותה בעיה וחסימה מגמילות לא מוצלחות. הפרנדיזון מוריד את נפיחות הרקמות די מהר, והפתח נפתח, החיכוך כנראה של הקטטר מגרה את הרקמות העדינות של צינור השתן והמעבר הפרוסטטה וזה נחבם. מדהו שדומה לנפיחות אלרגית. לכן נתנו פרנדיסון. זה עדיף מחיידק ואנטיביוטיקות שנדבקים בגמילות. הכל כמוהן אם היה צקין לפני הניתוח, אוש יש בעיות חמורות אחרות בפרוסטטה עצמה. 2 בעיות ביחד שלא קשורות. אבי הצליח אחרי 3 גמילות רגילןת,כי נתנו פרנדיסון, 4 ימים וליקופן 25 מג ביום ופרחי צבר 2 ביום. ליקופן ופרחי צבר תוספי תזונה טבעיים. הגמילה הצליחה, וזהו. היה בן 83.

מנהלי פורום אורולוגיה