פגיעה בכליות עקב אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/01/2023 | 20:59 | מאת: הבר

שלום, עקב דלקת בדרכי השתן ובאגן, ועקב גם איבחון שלקח זמן, קיבלתי סוגים שונים של אנטיביוטיקה פומי ולווריד באון ואוף לאורך כחודשיים וחצי. אני מודאגת שמא נפגעו הכליות. במהלך לקיחת התרופות חשתי נפיחות בגפיים, כלי דם בולטים, דופק גבוה והיתה תחושה שהגוף מתקשה להתמודד עם התרופות הרבות. עם זאת, נכון לכל התקופה רמת קריאטינין בדם תקינה, כולל עכשיו 5 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה (0.69). האם יש מקום לעוד בדיקות כדי לוודא ?

בנוכחות קראטינין תקין לרוב אין חשש לפגיעה כלייתית. ניתן לפנות לנפרולוג אם את החשש גדול

מנהלי פורום אורולוגיה