איסוף שתן לבירור אבנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/12/2022 | 15:42 | מאת: טלי

שלום ברקע לפני כשנה פלוס אבנים שהוצאו באמצעות ריסוק לייזר. האבן עצמה נשלחה לבדיקה ויצא חומצה אורית. איסוף שתן: ציטראט - ממש ממש נמוך אוקסלאט - בטווח התחתן של הנורמה סידן - נמוך מתחת לנורמה קריאטנין - בטווח התחתון של הנורמה זרחן - נמוך מתחת לנורמה נתרן - בנורמה אשלגן - בנורמה מגנזיום - נמוך ציטראט ממש נמוך מחייב טיפול גם בלי קשר לאבנים או רק בגלל החשש מאבנים? והאם לסידן נמוך ומגנזיום נמוך יש משמעות גם בלי קשר לאבנים? כאמור האבן עצמה היתה של חומצה אורית, אך בבדיקות דם לפעמים זה קצת מוגבר ולפעמים זה תקין. בגלל הציטראט הנמוך הרופא המליץ על אלקוסלב 2 כדורים ליום. ברקע יש יתר לח"ד וסכרת, ומטופלת בכמה תרופות. קריאטנין גבולי או קצת מעל הנורמה. בעבר גם נוספה אלדקטון שהופסק בגלל אשלגן גבוה. אני רואה שברכיבים של התרופה יש גם נתרן וגם אשלגן. נתרן לא בעייתי עבור מי שסובל מיתר לח"ד? ואשלגן גם מעלה קצת חשש מרמות אשלגן גבוהות בדם, זה לא בעייתי? לא נאמר לעשות מעקב עם התרופה. תודה

ציטראט מונע שקיעה של אבנים ולכן במינון נמוך בשתן והיסטוריה של מחלת אבנים נהוג ומקובל ליטול תכשירי ציטראט

מנהלי פורום אורולוגיה