מרכיב האבן - אבן כילייתית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/10/2022 | 02:30 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! בתאריך 18.09.22 עברתי ניתוח rirs לריסוק אבן בגודל של כ 7 מ"מ בגביע האמצעי באגן הכליה בכליה הימנית. כמו כן נתבקשתי לשלוח את האבן לבדיקת אהליזיה בקהילה. להלן התוצאות: שםהבדיקה Triglyceride תוצאה 0 % תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה KS other findings תוצאה ללא ממצא תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Uric acid anhydrous תוצאה 85 % תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Uric acid dihydrate תוצאה 15 % תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקה Ca oxalate dihydrate תוצאה 0 % תוצאה לעומת טווח הנורמה שאלותי הם: 1. ממה מורכבת האבן???? 2. האם יש צורך באיסוף שתן ל 24 שעות עם חומר משמר וללא חומרמשמר???? בברכה מרובה, רינה

חומצה אורית כן

25/10/2022 | 15:31 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה. שנית, האם יתכן מצב שהגוף שלי מייצר כמה סוגי אבנים??? לפני 4.5 שנים היה לי אבן מסוג סידן אוקסלט. ועכשיו יש לי אבן מסוג חומצה אורית. בברכה מרובה, רינה

מנהלי פורום אורולוגיה