בעיות מתן שתן טיפטוף וזיקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/09/2022 | 16:21 | מאת: יוני

בהמשך לניתוח עמוד שדרה ובעיות שתן וזיקפה. אורלוג ממליצה לבצע ציסטוסקופיה. האם בדר"כ אפשר לבצע את הליך "ציסטוסקופיה" בהרדמה מלאה? בעבר בעיית השתן נבעה מעמוד שדרה. איך לפי דעתך יש מקום לשקול ולחסוך בדיקת פולשנית או לחילופין לבצע בדיקה פולשנית אחרת? בדיקת EMG, עולה כי יש בעיה לא נקודתית. האם יתכן שבעיות שתן ולא רק מגיעות מ- CIDP? היד. שריר קופץ. רעד בכפות ידיים. כאבים וחוסר תחושה ברגל ימין מעל הברך (בעמידה ושכיבה). חוסר תחושה במפשעות ובמותניים. הקרנות כאבים בעכוזים וברגלים. כאב ביד שמאל משריר עד כף היד. DECREASED CMAP AND SNAP AMPLITUDES IN THE LEGS, SLOW NC V OF PERONEUS AND TIBIALIS. NORMAL F-WAVES NEEDLE EMG: SILENT AT REST. NEUROGENIC MUPS IN VOLITION IN THE LEGS PREDOMINANTLY L-4-5 ROOT DISTRIBUTION AND LT C-5-6 ROOT DISTRIBUTION AXONAL SENSORY -MOTOR POLYNEUROPATHY M/P POLYRADICULONEUROPATHY PREDOMINANTLY LT CERVICAL C-5-6 AND BILATERAL L-4-5. הבדיקת הפולשנית CYSTOSCOPY WITH OR WITHOUT STENT REMOVAL US # 1 קושי טכני בביצוע הבדיקה עקב נתוני גוף הנבדק. הכליות בגודל דומה ותקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגם אגן חוץ כלייתי ) וואריאנט אנטומי( שלפוחית שתן בקיבולת חלקית ובנפח 144 סמ"ק ) למרות נסיונות מילוי(, ללא ממצא גס בתוכה. הופקו סילוני שתן משתי הפיות לאחר ההתרוקנות, שארית שתן של כ- 143 סמ"ק. ) הנבדק חווה קושי בהתרוקנות ואינו מעוניין להמשיך לנסות. קושי בהדגמה טובה של בלוטת הערמונית, עד כמה שניתן לדון נפח כ- 27 סמ"ק. US # 2 בדיקה נוספת US שלפוחית השתן תקינה. שארית שתן 175 סמ"ק. ערמונית 18 סמ"ק. בעבר 08/02/2006 CAUDA EQUINA SYNDROME WITH NEUROGENIC BLADDER 18/10/2006 URINE RETENTION, OTHER SPECIFIED

לרוב ניתן להספק באורודינמיקה ניתן לבצע ציסטוסקופיה בהרדמה כללית

מנהלי פורום אורולוגיה