בדיקת דם 4k score במקום ביופסיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/08/2022 | 21:40 | מאת: דוג

לאחר בדיקת mri בבלוטת הערמונית ובכדי לשלול את סרטן הערמונית האם לא עדיף לעשות את בדיקת הדם הזאות 4k score במקום ביופסיה שזה יותר מסוכן והתשובות גם יותר בטוחות מהמנות וללא יכולת פגיעה בזמן שעושים ביופסיה

08/08/2022 | 18:19 | מאת: אני לא רופא

אל תמתין לך תעשה 4kscore, חייב הפניה אורולוג, לביטוח מושלם . יצאו לך כמובן ביופסיה, ו בpirads 4זה כנראה נדרש. ה4k עוזר להבין אם יש סבירות לסרטן שעלוללהתפשט לגרורתיות. כי להרבה גברים יש סרטן מאוד איטי. הביופסיה עם הפיוזן הכי טובה כי יש לך mri,וזה מכווין למקומות בהם הנגע ממש נמצא שוב לא מדויק 100 אחוזגם. אבל תדע מליוני גברים עם סרטן ערמונית לא תמיד מגלים את זה, לא כתבת איך ולמה עדו לךmri, ומה גילך. לעיתים הנגע בכלל לא סרטני, הסיופסיותלא תמיד מצליחות לדגום את המגעים. בקצור אין אף בדיקה מוחלטת בדיוק. הביופסיה היא היחידה שבא יודעים בוודאות שזה סרטן ובאיזו דרגה. מצד שני, אם בהתייעצות עם רופא ניתןלבצעגם 4k,זה שווה הרבה רופאים נעזרים בה, כי זה נותן הבנה אם יש סרטן שם האם הוא בפוטנציאל גרורתי. זה סרטן די איטי. חוץ מהמקרים שזה כן גרורתי ואזיש לפעול מהר.תפעל מהר ל4k,ואז תחשוב טוב אם לכשות ביופצית פיוזן. מהשניסיתי להגיד, שאין או או, זה בדיקותמשלימות בגלל מה שנסברתי. ברור שאם יגלו אלר כך בביופסיה שזה גליסון גבוהה7 ןמעלה כברזה סיפור אחר, אבל עדין, ה 4k,נותן הבנה מדמעותיתעל רמת הסיכון לחיות עם סרטן שאין לו פונציאל גרורתי. לאבי היה בביופסיה סרטן התחלתי חי עד 85. בלי שום טיפול.היה לו מדד 4k בבדיקה ,2. אם ה4k גבוהה מהר לביופסית פיוזן, כדי להבין אם אכן סרטן ואיזו דרגה. גם הmri לא מדויק כי אינו יודע להבחין בין דלקת או נגע סרטני. תזכור שביופסיה בדרךכלל חד פעמית. ואז בודקים מה הדרגה, ומה התסמינים שיש בגוף. הדבר שמעכשיו תזכור שתחיה כל הזמן בתוך מצב של אי ידיעה מוחלטת, הדלימה , הבשורה הטובה שרב הסרטני ערמונית לא גרורתיים. זהלא סרטן שמתים ממנו תוך כמה חודשים ברוב המקרים אם בכלל. להרגע. בנוסף יש מדד psa free זה בכללית בתשךום 100 שח. כולל psa רגיל בבית חולים. בדיקת דם. יחס בינבם מאוד חשוב. וגם עוזר להבין מה הסיכוי למתב סרטני.תעשה את זה גם בהקדם. הצלבתכמה שיותר מידע. בהצלחה.

08/08/2022 | 20:24 | מאת: דוג

בן 61 ביקשתי כדור פרופסיה הרופאה אמרה שחייב לעשות בדיקת psa. אין שום כאבים מטיל שתן ללא בעיות עשיתי בדיקת psa לפני 10 שנים ויצא 11 עכשיו יצא 10.7. הרופא האורולוג אמג שבכל מקרה צריך לעשות ביופסיה והבנתי מבדיקת ה4k שזה תשובה באחוזים לגבי המחלה. עדיף ישר לעשות ביופסיה מה דעתך????

08/08/2022 | 21:47 | מאת: דוג

להלן ממצאי סריקת תהודה מגנטית של ערמונית הבדיקה בוצעה בשקלול T1 לפני ולאחר הזרקה דינמית של גדוליניום, T2 כולל דיכוי שומן, DWI, ו SUBTRACTION - במישורים אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי .בוצעה הזרקת 20mgשל בוסקופן לוריד. גודל הערמונית: 6.4*0.4*9.4ס"מ נפח הערמונית: 47 סמ"ק. בסריקת המקטע המרכזי ו-TZ : שינויים נודולריים היפרטרופיים –סימני BPH-2-1) 1.v2 (PIRADS בסריקת המקטע הפריפרלי PZ : במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )14-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4- נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ6 בגודל) 8-14 )ADC (7-89 )DWI במידגלנד מימין מוקד אות נמוך בT2 )10-10 ( עם רסטריקציה בדיפוזיה PIRADS (v2.1) 4 נ ח הזרקת לאחר האדרה עובר מ''מ12 בגודל) 8-11 )ADC (7-86 )DWI קופסית הערמונית שמורה. שלפוחיות הזרע סימטריות בעלות אות תקין. הצרור העצבי שמור. כיס השתן בעל דופנות חלקים. בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה - סיגנל לשד העצמות שמור. אין עדות להגדלת בלוטות לימפה סיכום: ערמונית מוגדלת עם סימני BPH , ממצאים מימין עם רמת חשד גבוהה

09/08/2022 | 06:18 | מאת: דוג

הי מה דעתך על תוצאות הmri

ה- MRI הדגים ממצא אשר מחייב דגימה, ביופסיות היתוך טרנספרינאליות בטוחות ביותר ומהימנות.

11/08/2022 | 19:10 | מאת: לא רופא

61, עם psa11 וpirads 4,זה כנראה הנוסחא שכמעט כל רופא מומחה יחליט להציע ביופסיה. הגיל הנמוך, הpsa הגבוהה, ובעיקר הmri,שמראה נגע בדרגה 4. זה שילוב קלאסי לביופסיה. 4k כנראה לא יפתור את החידה אם יש לך סרטן ואיזה. ביופסיה עם כל הסיכון שבה כן תפתור את החידה. למרות שיתכן שזהלא או שאחרי הגילוי יציעו לא לטפל מסיבות הדרגה בגליסון או סוג הגידול, כנראה שזה בלתי נמנע. כי אם זה ממאיר ואגרסיבי מחייב טיפול. הלוואי שתופתע לטובה וזה לא סרטן. בהצלחה.

03/01/2023 | 06:38 | מאת: דוג

שלום ד"ר ביצעתי בדיקת isopsa והתוצאה יצאה 7 הpsa היא 8.23 לפני 4 חודש היה 11 כלומר הpsa בירידה האם אני צריך לעשות בכל זאות את הביופסיה לאור ממצאי הmri ולאור תוצאות isopsa מציין שהתחלתי לקחת כדורי דקל ננסי וליקופן לפני כ4 חודש ולדעתי לכן השיפור מרגיש נפלא ללא כל בעיות קם בלילה בין פעם לפעמיים גג אין בעיב בשתן ללא תופעות לוואי . האם לאור ממצאי הisopsa אני אמור לעשות את הביופסיה לתשובתך אודה

מנהלי פורום אורולוגיה