אולטרסאונד כליות לאבנים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/05/2022 | 00:30 | מאת: רחל

שלום בת 70, שמונה חודשים לאחר ריסוק אבנים בכליות בלייזר. ביקורת CT לאחר הניתוח היה תקין, כ"כ ביקורת US לאחר כמה חודשים. כעת בוצע US נוסף: להלן ממצאי בדיקה על קולית של הכליות ודרכי השתן: סיבת הבדיקה: מעקב אבנים. כליה ימנית בגודל תקין. פרנכימה- הודגמו הסתיידויות קורטיקליות עדינות. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית כ1.4 ס"מ. רושם לגרגר בגביע תחתון כ0.35 ס"מ כליה שמאלית בגודל תקין. פרנכימה- שינויים צלקתיים עדינים בפרנכימה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית כ1.2 ס"מ. לא הודגמו אבנים. 1. מה זה הפרנכימה שיש בכליות? והאם זה בעייתי ודורש בירור או טיפול? ומה ההבדל בין הפרנכימה עם ההסתיידויות לזו עם השינויים צלקתיים? 2. האם יש משמעות לציסטות פראבליות? 3. רושם לגרגר בגביע תחתון 0.35 ס"מ, האם זה אומר שיש אבן חדשה? ואיך מתייחסים לזה? תודה רבה

אם סיטי לאחר הריסוק היה תקין סבירות שעלולה ליפול טעות בבדיקת US. הפרנכימה זה רקמת הכליה ולא מדובר בבעיה

מנהלי פורום אורולוגיה