מיפוי אשכים לבירור וריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/09/2009 | 21:04 | מאת: עידו

שלום! אני בן 28, מבירור אצל אורולוג עלה חשד לוריקוצלה (בעקבות סימפטומים ובדיקה ידנית בשכיבה ע"י רופא). הרופא הפנה אותי לבדיקת מיפוי אשכים+PRC כבדיקה ראשונית. רציתי לשאול עד כמה מוצדק לבדע מיד בדיקה עם איזוטופים רדיואקטיביים ולא דופלר+בדיקת טמפרטורות. עד כמה הבדיקה מסוכנת מבחינת אפשרות למוטציות בתאי זרע וילדים בעתיד? כשהפניתי את השאלה לרופא, הוא אמר שמיפוי אשכים היא בדיקה מדויקת יותר ואין בה שום סכנה, אבל אני חושש ומעוניין בדעת נוספת. אני מודה לכם מראש על העזרה.

14/09/2009 | 20:11 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עידו ! אני לא אוהב לענות על שאלות מסוג זה, אתה בעצם מבקש חוות דעת נוספת ולא כאן המקום לעשות זאת. אם אתה לא סומך על הרופא שנתן לך את חוות דעתו (ונראה שאתה לא סומך) עלייך לפנות לאורולוג לחוות דעת מסודרת. אני מפנה אותך לאתר הזה , הוא באנגלית אך כתוב מעולה בשפה יחסית פשוטה http://emedicine.medscape.com/article/438591-diagnosis בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה