שאלה בנושא טיפול מוקדם

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/05/2021 | 13:53 | מאת: נמרוד

יש לי התחלה של בעיות בשלפוחית והערמונית, בסיום מתן שתן יש טיפטוף, לא נשלט, גילי 60, הפיאסאיי עלה ל3.5 מ2. לפני שנה. אבי סבל מסרטן ערמונית לא אגרסיבי. טופל בדאודארט. שאלתי, האם זה יהיה חכם להתחיל לקחת דאודארט בשלב מוקדם של בעיות בערמונית כדי למנוע החמרה, או להתחיל טיפול רק שיש בעיה מנש. כלומר האם יש יתרון בהתחלת טיפול מוקדם? או שזה לא טוב לגוף. רב תודות

אין שום בעיה להתחיל מוקדם, אפילו עדיף, עם זאת רצוי לברר ערכי PSA מוגברים ע"י MRI של הערמונית ובדיקת אורולוג

מנהלי פורום אורולוגיה