PSA - שינוי שיטת הבדיקה.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/04/2021 | 12:52 | מאת: El

הי, אני כ- 10 שנים לאחר כריתה רדיקלית, בן 75. קופ"ח מכבי החליפה בדצמבר האחרון את שיטת / סקלת בדיקת ה- psa, טוענת שאין להשוות לתוצאות מבדיקות בשיטה הקודמת. לכן, אינני יודע איך להתייחס לתוצאה החדשה שקיבלתי (?קטן מ- 0.0145") בהשוואה לקודמת (?0.05"). ברור שהערך המוחלט קטן יותר אבל לא ברור אם בשיטה / החדשה התוצאה באמת טובה יותר. האם ידוע ההבדל בין השיטות כך שאוכל לדעת האם התוצאה מהווה אומנם שיפור או לא? תודה.

שיטת אלטרה רגישה אינה מנבאת תוצאות יותר טובות. מספיק ערך קטן מ- 0.04

מנהלי פורום אורולוגיה