אנגיומיוליפומה בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/04/2021 | 21:03 | מאת: ברוך

שלום אני בן45 לפני כחודשיים התחלתי לגלות לחץ דם מ130/90 עד 150/100 עשיתי בדיקת US של כליות ודרכי שתן וממצאים: שתי הכליות הודגמו במנח וגודל תקינים, בעלות פרנכימה שמורה . אין עדות להידרונפרוזיס או אבנים . בכליה שמאלית אנגיומיוליפומה מ"מ 10 כיס השתן בעל גבולות סדירים . הערמונית אינה מוגדלת . אחרי התרוקנות שארית קטנה CC130 האם יש לי סיבה לדעגה? האם אנגיומיוליפומה יכולה להיות סיבה ללחץ דם גבוה?

אנגיומיוליפמה זה גידול שפיר בכליה, האבחנה נעשית בבדיקת MRI או סיטי כאשר מזהים בתהליך שומן. ממצאים קטנים קשים לאפיון אך הסכנה מהם מאד נמוכה

מנהלי פורום אורולוגיה