תרבית שתן חיובית gbs

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/02/2021 | 13:29 | מאת: מיכל

שלום, לפני כ3 שבועות הלכתי לעשות בדיקת שתן לתרבית עקב כאבים בבטן תחתונה. הבדיקת שתן תקינה והתרבית יצאה: Streptococcus agalactiae- (group B) 100,000 CFU/ml-גדול מ לקחתי ציפרודקס במשך 5 ימים, הכאבים השתפרו אבל הייתה צריבה חזקה והרופא נשים נתן פלוקנול. המצב השתפר אך עדיין הרגשתי חוסר נוחות. לקחתי פמינוז למשך 3-4 ימים. אח"כ עשיתי בדיקה חוזרת, בדיקת שתן תקינה חוץ מקצת חלבון, התרבית הפעם: צמחה פלורה מעורבת הכוללת Strep. group B לא יודעת מה זה אומר ומה לעשות??האם יש דרך לטפל ללא אנטביוטיקה? האם לא מסוכן לקחת עוד אנטיביוטיקה (שגם לקחתי בעבר)? אציין שלפני 2.5 שנים הייתה לי את התוצאה הראשונה וטופלתי בצפוויט, שלקחתי גם לפני חצי שנה עקב לויקוציטים ללא תרבית

25/02/2021 | 13:41 | מאת: מיכל

שכחתי לציין שגם הבדיקות אצל הרופא נשים כולל משטח וגינלי יצאו תקינות.

01/03/2021 | 08:52 | מאת: מיכל

אני סובלת מכאבים באגן מאתמול. כל מקום כתוב שהחיידק קשור להריון. מדוע גורם לי לכאבים? כרגע לוקחת פרוביוטיקה עם חמוציות והרופא נשים כתב וגיפם שלקחתי בעבר שלח גם מרשם לדלצין שלא לקחתי בנתיים

ליטול רק נגד כאבים ולחזור על תרבית שתן

מנהלי פורום אורולוגיה