שתן דחוף תכוף עכור - מה לעשות?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/02/2021 | 23:55 | מאת: בחור צעיר

שלום רב, אני בן 30 , בריא מאד, לא נוטל תרופות, לא מעשן ולא צורך אלכוהול. אין לי מחלות רקע, אבל אבא שלי סובל מדלקות חוזרות בדרכי השתן. בחצי השנה האחרונה, אני סובל משתן דחוף ותכוף. נדמה כאילו נפח השלפוחית שלי הצטמצם משמעותית. אני מוצא עצמי משתין יותר ויותר פעמים במהלך היום. בבת אחת אני מרגיש פתאום צורך עז להשתין, ואני רץ לשירותים, אך יוצאת לי כמות בינונית של שתן. לפעמים בורחות לי כמה טיפות בתחתונים. למרות שאני מתרוקן בשירותים לפני השינה, אני מתעורר כמעט בכל לילה בשל צורך להשתין. דבר שלא קרה לי בעבר. אני נמנע מלשהות בחוץ לזמן ממושך בשל הבעיות הללו. פעם יכולתי לצאת לטייל ולאגור שתן ולהתאפק במשך כמה שעות. כיום כבר לא. לפעמים קורה שאני מרגיש צורך עז להשתין, ואני משתדל מאד להתאפק, ואחרי 2-3 דקות, הצורך העז חולף ונעלם. כעבור כמה דקות אני מרגיש שוב צורך עז להשתין. מראה השתן: בד"כ צהוב עד צהוב בהיר כמו תמיד. לא רואה דם בכלל. החידוש הוא שלעיתים השתן עכור. קראתי שעכירות עשויה לנבוע מחלבונים. אכן עברתי לאחרונה לתזונה עתירת חלבון מלא מן החי לצורך עלייה במסת שריר. ריח השתן נשאר כרגיל. לא מריח שום דבר חריג או חדש. השתן זורם בקלות באופן שוטף כרגיל, ולא בטפטופים בודדים. אין לי שום כאבים ולא צריבות. אין לי מושג מה מצב הערמונית שלי. כשאני מתאמץ בהטלת צואה, יוצא לי גם קצת זרע (במיוחד לאחר מס' ימים של התנזרות מפעילות מינית). מה יכולה להיות הסיבה לדחיפות העזה ולתכיפות הגבוהה בהטלת שתן? האם ישנה בדיקת שתן מיוחדת שעלי לבצע?

03/03/2021 | 00:23 | מאת: בחור צעיר

אבקש להבהיר שאני סובל מבריחת שתן הולכת ומחמירה. ככל שחולפים הימים והשבועות, אני הולך ומאבד שליטה על הסוגרים. הערב ביקרתי בשירותים פעמיים בתוך כשעה. בפעם השניה - ברח לי שתן בכמות שהרטיבה גם את התחתונים וגם את הגופיה! איך אוכל במצב כזה לעבוד או לשהות בכלל מחוץ לבית ?? אני מודאג ומוטרד ונבוך מלעבור בדיקה גופנית אצל רופא :(

שלפוחית רגיזה או אינטרסטיטייל ציסטיטיס עלולים לגרום לתופעה זו

מנהלי פורום אורולוגיה