בדיקת מיפוי כליות תוצאות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/02/2021 | 12:53 | מאת: דני

דוקטור שלום, בעקבות הרחבה קלה של מעבר אגן כליה שמאל שנראה בסיטי. כנראה משנית להיצרות upj (לדעתו של האורולוג מולד) עברתי בדיקת מיפוי כליות דינמי וסטטי תוך מתן פוסיד. להלן התוצאות: בשלב הפרפוזיה הארטיראלית : פרופזיה שווה בשתי הכליות. בדלב הריכוז: שתי הכליות בגבולות הנורמה בגודלן. בחישוב תפקיד כלייתי יחסי: נמצא שהכלייה השמאלית תורמת ל54% מסך התפקוד הכלייתי הכולל. לעומת 46% מהכליה הימנית. בדלב הניקוז : קושי בניקוז החומר משתי הכליות. לאחר מתן פוסיד שיפור חלקי בניקוז מהכליה הימנית. עדיין אין לראות בסוף הרנגורם ניקוז טוב של החומר מאגן הכלייה ימין. אין לראות שיפור משמעותי בניקוז מהכליה השמאלית לאחר מתן פוסיד עד סוף הרנגורם. מה משמעות התוצאות? האם הבדיקה מהימנה? כי מהבדיקות הקודמות שעברתי לפני חודש ct ואולטרסאונד אין אזכור לבעיות בכליה הימנית.

מחשיד שיש קושי לכליות להתרוקן, מיפוי מאד תלוי מבצע, אמנם בדיקה חדובה אך עלולה להיות פחות מהימנה מסיטי. תלוי גיל יש מצבים דוגמת ערמונית מוגדלת שעלולים להחמיר מצב כזה

מנהלי פורום אורולוגיה