ציטוסקופיה עם אנדוסקופ קשיח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/01/2021 | 23:05 | מאת: גולן

שלום פרופ' לינדנר, במהלך בדיקת ציסטוסקופיה(אנדוסקופ גמיש) נמצאה לי אי סדירות בורום מונטונום. הוצע לי לעבור ציסטוסקופיה עם אנדוסקופ קשיח תחת הרדמה על-מנת לקחת ביופסיה. אני מאוד חושש מהבדיקה, האם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות במקום/לפני? עד כמה אני צריך לחשוש מהבדיקה? מה היית ממליץ לבדוק במבצ כזה.

אין סיבה לחשש, מאידך ניתן לשלוח שתן לציטולוגיה. בהעדר תשובה חיובית ניתן לשקול לבצע מעקב ציסטוסקופי - שכן איזור הורו אינו שכיח להופעה של סרטן אפיתל מעבר

מנהלי פורום אורולוגיה