טיפול אנטיכולינגרי לאדם בן 82

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/11/2020 | 15:53 | מאת: עדי באוור

ד"ר שלום רב, אודה מאוד למענה שלך על שאלתי הבאה. אבי בן 82, ובסיכום המחלה שלו רשום שלא מומלץ לעשות לו טיפול אנטיכולינגרי בהתחשב במצבו המוחי. אשמח אם תוכל להסביר לי מה זה הטיפול הזה ולמה לא המליצו על הטיפול הזה? בהמשך לסיכום הרפואי נרשם "התוצאה הקלינית האורולוגית הייתה ללא ממצאים מיוחדים פרט לשינוי צרברלי ברור" - אודה אם תוכל להסביר לי מה זה אומר?

טיפול אנטיכולינרגי נועד לסייע בהפרעות השתנה אבל יש השפעה על המוח. ניתן לשקול טיפול בבטמיגה שלא משפיע על המוח

מנהלי פורום אורולוגיה