אולטרה סאונד לכליה מושתלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/08/2020 | 16:36 | מאת: עמית

באולטרה סאונד כליה מושתלת התקבלו הנתונים האלה ציסטה קורטיקלית קטנה עם משקע סידני , בקוטר 1 ס"מ זרימה עורקית תקינה עם 0.77 __ RI , מעט גבוה , גדל מעט בפרק הזמן , מראה על תהליך עם פגיעה דיפוזית פרנכימטית או בכלי דם קטנים . ווריד הכליה פתוח. רציתי לדעת האם הציסטה הזאת מסוכנת ומה הכוונה ב פגיעה דיפוזית פרנכימטית או בכלי דם קטנים .

ציסטה, לרוב אינה מסוכנת, לעיתים יש צורך בבדיקת דימות נוספת דוגמת MRI לשלול משהו אחר

מנהלי פורום אורולוגיה