כאבים, אבנים? ציראט נמוך דחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/10/2019 | 13:27 | מאת: שירי

שלום דר, בת 38, לפני שנה סבלתי מאבנים בדרכי שתן כולל התקף כאבים נוראי נשקל ניתוח ואושפזתי לבסוף האבנים יצאו. כיום כבר מעל חודש כאבים בטן תחתונה וגב תחתון,כאבים נשלטים אבל מרגישים כמו אבנים. בדיקת שתן 24שעות תוצאה ציטראט 52.9 מ"ג. האם זה נחשב מאוד נמוך? זה מחוץ לתווך אבל האם זה יכול להסביר את הכאבים? יש לי תור לאורולוג רק עוד חודש האם כדאי לעשות משהו בינתיים? האם כדאי לבקש מרופא משפחה UROCIT K? תודה מראש

כדאי דבר ראשון לשלול/לאשש קיום אבן ע"י בדיקת דימות אין מניעה לקחת פוטסיום ציטראט אבל חשוב לבדוק אם יש אבן

מנהלי פורום אורולוגיה