עקב ירידה בכמות זרע נשלחתי לבדיקה ולא מבין את התוצאות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/04/2019 | 19:14 | מאת: שי

שלום :) אני אדם על פניו בריא בן 31 שומר על אורח חיים ספורטיבי יחסית ואוכל נכון, פעיל מינית עקב ירידה בכמות הזרע החלטתי לחקור את העניין ולאחר שהופנתי לבדיקת זרע יצאו הממצאים הבאים: volume: 1.4 ph 7.8 total motillity 65 progressive 60 non progressine 5 immotile 35 sprem concentraction 100 total sprem number 140 total motile speam number 91 מורפולגיה: normal forms 8 amorphous 92 לצערי כמו שאני מבין הכמות אכן קטנה וגם הרגשתי את זה בבדיקה בזמן מתן הזרע לכוס עכשיו מה הקטע? אם נניח אני באקט ארוך שבו אני מתאפק הרבה כן יוצאת כמות יפה יותר אבל שוב , זה לא מה שהיה פעם... פעם היה כמות גדולה וסמיכה יותר היום פחות אבל באקט קצר יוצא קצת כמו שהבדיקה הוכיחה לצערי הרב הכי גרוע פה שיש תור נוסף רק עוד 3 חודשים וחצי לאואורלוגית שלי לכן אני לא יודע מה לעשות הלאה ולכן מתייעץ איתך היא הביאה לי גם אולטרסאונד לאשכים ובדיקת טטסטורון לעשות + שתן האם לעשות? האם יש לי בעיה בזרע? יכול להיות שיש בעיה בצינורית בזרע? אם כן מה עושים בשביל לפתור זאת? אגב sprem concentraction 100 לא הצלחי להבין מזה ואם זה תקין כי רשום שזה הערכים צריכים להיות במליונים אז האם זה 100 וזה כישלון סוחף או מאה מליון..? תודה רבה

מאה מליון

18/04/2019 | 14:28 | מאת: שי

תודה אבל זה טוב או לא ? מה אני אמור לעשות עקב הכמות שגם בבדיקה ראיתי שהיא נמוכה? בעבר זה לא היה ככה אני מרגיש ירידה חדה בכמות ולצערי זה הוכח בבדיקה איך הבדיקה שלי? ומה ההמשך שאתה ממליץ? תודה

מנהלי פורום אורולוגיה