דם בשתן - תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/03/2019 | 23:03 | מאת: עמר

בן 45. בעקבות המטוריה ולאחר US תקין, ביצעתי MRI. הממצאים הם: הכליות בגודל תקין, בעלות פרנכימה שמורה. ללא עדות להידרונפרוזיס או גושים. משמאל בקוטב העליון באספקט האחורי ציסטה קורטיקלית פשוטה 3 ס"מ. מימין ציסטה קורטיקלית זעירה. ללא הרחבת שופכנים. יש חשד לאבן אינה חוסמת בגביע העליון של הכליה הימנית. לא הושגה צביעת מערכת מאספת של שתי הכליות בחומר הניגודי. ללא עדות להאדרה פתולוגית בכליות. הכבד והטחול הודגמו חלקית, ללא ממצא פתולוגי. כיס המרה אינו תפוח. דרכי המרה אינן מורחבות. הלבלב בגודל ומבנה תקין. האדרנלים בגודל ומבנה תקינים. ללא עדות ללימפאדנופתיה בחלל הבטן. דיברטיקולוזיס בקולון. כמות מזערית של נוזל חופשי באגן מימין. אאורטה בטנית אינה מורחבת. הערמונית אינה מוגדלת. השלפוחית במילוי חלקי, אין לדון על הפרטים. מה המשמות של התוצאות ושל דיברטיקולוזיס , חשד לאבן והמים? תודה

אבן עלולה לגרום לדם בשתן דיברטיקולוזיס בקולון מחייב לפנות לכירורג או גסטרואנטרולוג

מנהלי פורום אורולוגיה