גדילה של 20% בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

26/10/2016 | 14:31 | מאת: אנדריי

שלום, הייתי בביקור אצל רופא אורולוג עם בדיקת US אחרונה,הוא הסתכל רק על הבדיקה האחרונה ואמר שאין בעיות כאן... ראיתי שבבדיקת US האחרונה(30/9/16) גודל הערמונית הינו 44 סמ"ק. בבדיקת US מלפני שנה וחצי (7/2/15) גודל הערמונית הינו 36 סמ"ק. זה אומר שיש גדילה של 20% בשנה וחצי. ואני אכן מרגיש בשינוי... אני מחפש להבין האם זה לא חריג? (כי רופא לא עשה השוואה זו) תודה

בדיקת US אינה מאד מהימנה ושינוי קל בין בודקים עלול לגרום רושם לדגילה של הערמונית. כמו כן גודל הערמונית אינו מכתיב את התסמינים.

מנהלי פורום אורולוגיה