שאלה בנוגע לערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/02/2019 | 10:52 | מאת: משה

אני בן 60. רופאת המשפחה הפנתה אותי לאולטרסאונד בשל הליכה מוגברת לשירותים בלילה מזה מספר חודשים. במהלך היום אין שום בעיות ומתן השתן הוא רגיל, ובכלל אין לי בעייה של זרימה חלשה. התוצאה שנתקבלה הינה לכליה ימינית ושמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה אין עדות להידרונפרוזיס אין עדול לאבנים. כיס שתן הודגם היטב וכבולותיו סדירים. בלוטת הערמונית מוגדלת בנפח של 45 סמק. התרוקנות אין עדות לשארית שתן משמעותית. בעקבות הערמונית המוגדלת הופנתי לאורולוג שבדק אותי רקטואלית ולא מצא משהו חריג וכן אמר שאינני זקוק לתרופות. אני חושש שהערמונית עשוייה להמשיך לגדול. האם זה בד"כ קורה? האם לעשות בדיקת אולרסאונד נוספת בעוד נניח שנה, או רק במקרה שתהיה החמרה בתסמינים ? בתודה

ערמונית גדלה כל החיים, אין קשר בין גודל לתסמינים ואין סיבה לדאוג כלל מהגודל של הערמונית ולכן אין שום סיבה רפואית לעקוב אחר הגודל

מנהלי פורום אורולוגיה