מורפולוגיה 2% וניתוח ורקוציל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/12/2018 | 16:42 | מאת: טל

שלום, יש לי מורפולוגיה נמוכה - 2% שאר מדדי הזרע תקינים. יש ורקולציה רצינית. ללא כאבים. מבחינת הורמונים- טטסטרון, lh והשאר, הכל תקין. האם ניתוח מסייע במקרה זה? קראתי שאם הבעיה היא רק מורפולוגיה ניתוח כמעט ולא משפר.

18/12/2018 | 10:16 | מאת: טל

להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד: אשכים אשך ימין:בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . אין עדות לוריקוצלה. אשך שמאל: בגודל רגיל. עם מרקם אחיד. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלה . *הודגמו ורידים תפוחים מאוד עד 6.0 ס"מ מעל אשך שמאל בעת וולסלבה עם היפוך כיוון זרימה ורידית בוולסלבה. דופלר אשכים- הודגמו זרימות עורקיות וורידיות תקינות ושוות דו"צ. לסיכום: וריקוצלה בדרגה 4 באשך שמאל

אולי לא ישפר את המורפולוגיה אבל עשוי להעלות את הסיכוי להיכנס להריון

מנהלי פורום אורולוגיה