ממצאי אולטראסאונד של דרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/08/2016 | 16:22 | מאת: sagir

שלום, בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי : אני בן 62 שנים עם קימה לשירותים פעמיים בלילה. כיס השתן הודגם בנפח כ-280 סמק, בעל דופן בעובי כ-5 מ"מ, טרבקולרית, ללא ממצא מוקדי גס בולט. שארית שתן לאחר התרוקנות בנפח כ-50 סמק. הערמונית מוערכת כ- 80 סמ"ק. כיס מרה - הודגמה בליטה פוליפואידית בגודל כ-4 ממ. בסריקת שאר איברי הבטן ללא ממצא סונוגרפי חשוד. מה אומרים הממצאים האלה. האם אלו נורמליים לגיל . תודה.

ממצאים מתאימים להגדלה טבה של הערמונית, כמובן שחייבים לשלול בעיות אחרות

מנהלי פורום אורולוגיה