וריקוצלה מידע והסברים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/05/2016 | 01:04 | מאת: מודאג

שלום הוסבר לי לפני כ שעה או שנתיים שיש לי וריקוצלה לא נתנו יותר מידי הסבר רק אמרו כרגע הכל נראה יחסית בסדר. רציתי לגעת טיפה יותר בבקשה בנושא? ושמתי לב שאני רוכב על אופניים\רץ ואפילו שוטף את חדרי מופיעים כאבים די חזקים מהרגיל האם זה יכול לפגוע בי המאמץ הזה?האם צריך להיות במעקב תמידי?יש פתרון לזה? תודה מראש

וריקוצל (שק תולעים בליטנית) מתאר מצב שכיח בו ורידי האשך השמאלי תפוחים. מופיע בכ 15% מכלל הגברים. יש טיפולים יעילים כולל קשירה גבוהה, קשירה נמוכה ולעיתים אף אמבוליזציה. לרוב אינו מסוכן אך מחייה מעקב אחר גודל האשך לוודא כי אינו קטן

מנהלי פורום אורולוגיה