צורך דחוף ולא שגרתי במתן שתן עם כאב

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

06/09/2017 | 10:14 | מאת: אמיר

שלום וברכה אני בן 36 בריא בדרך כלל. לפני מספר ימים התעוררתי עם צורך דחוף ולא שגרתי למתן שתן, תוך כדי מתן השתן התחיל לי כאב פנימי בצד שמאל גב תחתון. בבדיקת שתן (סטיק) נמצא דם (לא נראה), ללא חידק במערכת השתן. בשעות הראשונות הייתי צריך ללכת לשרותים בכל מספר דקות. לאחר מספר שעות הכאבים חלפו ומאז הכאבים לא חזרו, כמו"כ הצורך הדחוף ללכת לשרותים בכל מספר דקות חלף, אבל עדיין אני מרגיש טיפה צריבה וצורך יותר דחוף במתן שתן מהרגיל. עשיתי בדיקת אולטרסאונד אבל עדיין אין תוצאות. האם יש לי מה להיות לחוץ? מה יכול להיות הכאב שהיה לי וההרגשה הצורבת שעדיין יש לי קצת? תודה מראש

06/09/2017 | 16:42 | מאת: אמיר

בהמשך לשאלה ששאלתי הבוקר, לפני כמה דקות הגיעה התשובה של האולטרסאונד ולהלן התוצאות כליות בממדים ומנח תקינים, היחס בין הקליפה והסינוס שמור. כליה ימנית בקוטר אורכי 10.4 ס"מ. כליה שמאלית בקוטר אורכי 11.3 ס"מ. כיס השתן הודגם היטב וגבולותיו סדירים. אין נוזל חופשי בשיפולי הבטן. בלוטת הערמונית מוגדלת בנפח כ 40 סמ"ק שארית השתן לאחר התרוקנות בינונית בנפח כ 60 סמ"ק מה זה אומר?

מנהלי פורום אורולוגיה