הצרות שופכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/09/2017 | 21:11 | מאת: שגיא

לום גבר בן 50 יש חשד להצרות שופכה בגלל זרם איטי כבר כמה שנים, לעתים שתן מפוצל וגם לוקח כ 10 שניות עד שמתחיל להשתין בד"כ ולפעמים אפילו 20 שניות. ערמונית תקינה וקטנה. US דרכי שתן תקין. רציתי לשאול מאיזה קצב זרם השתנה ומטה זה קו אדם שמומלץ לעשות טיפול להצרות שופכה? הרי הטיפולים לכך לא קלים... כרגע הקצב הממוצע שלי בהשתנה של חצי ליטר כ 7 מל לשניה והקצב המקסימלי בשיא הזרם הוא כ 12 מל לשניה האם קצב כזה הוא עוד סביר והעובדה שהזרם מצליח להגיע לשיא של 12 אומרת שזה רוחב שעדיין בסדר? מה הקו האדום? מאיזה קצב יש סיכון לעצירת שתן? תודה רבה

איני מכיר קשר בין עוצמת זרם לאצירת שתן אמנם הזרם מעט חלש אך אתה צודק שהטיפול בהצרות הינו כירורגי ומומלץ להמתין

מנהלי פורום אורולוגיה