ילדה בת ארבע

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

15/02/2012 | 17:23 | מאת: מודאגת

הי ד?ר, מתנצלת מראש על האורך, בימים האחרונים שמתי לב שביתי בת שלוש ועשרה חודשים מרבה ללכת לשירותים למתן שתן . ללא עצירות או כאבים טוענת כי לא שורף לה. ללא ריח או הפרשות מהאיזור. לא מתלוננת על כאבי בטן או משהו מסויים. שותה סביר לא הרבה ולא מעט . חייבת לציין כי עקב דלקת בדרכי הנשימה בשבוע וחצי האחרון טופלה בדקסאתמזון (שלושה ימים) אנהלציות של ונטולין אטרווונט ופולמיקורט ובאנטיביוטיקה. התחילה עם זיתרומקס ושילוב של מוקסיפן לאחר 5 ימים הוחלפה המוקסיפן לטריסף (צפיקסים) למשך שישה ימים נוספים. אנו כעת ביום הרביעי של הצפיקסים , ממשיכים עדיין עם האנהלציות. אנו חיים בחו?ל והייתי שמחה אם תוכל להנחות אותי מה כדאי לבדוק אם בכלל האם יכול להיות שזה כתוצאה ממזג האוויר הקר? האם יכול להיות קשר לתרופות? כמה פעמים זה נחשב לתקין? מהבוקר כשקמה בשש וחצי עד חמש וחצי בערב הלכה בערך שש שבע פעמים ובלילה לא קמה כלל למעט פעם אחת באחת עשרה וחצי כיוון ששתתה 250 מיליליטר חלב לפני השינה. מה עליי לבדוק ? האם יש סיבה להילחץ? (בכל מקום שניסיתי לקרוא קפץ סכרת נעורים!!!!!) אני פוחדת לפספס משהו אך גם לא מעוניינת לחפור לה בגוף ללא צורך.. אשמח לעזרתך אמא מודאגת מאוד

24/02/2012 | 19:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום למודרבת. כמו שנאמר קודם כל תירגעי. מדובר בתופעה נפוצה. כמות פעמים תקינה להטלת שתן 3-8 פעמים ביום. ממליץ בתמתיני עד שמספיקה תרופותותראי מה קורה. אם עדיין נמשך תפני לאורולו. אין לראות בתשובה זו יעוץ רפואי בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים