אגן כליה שמאל מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/12/2011 | 10:45 | מאת: זיו

שלום רב, ערכנו היום אולטאסאונד כליות לבת שלי, בת שלושה חודשים בהמלצת רופא המשפחה לאחר שמצא לה מעין גידול קטן על האוזן לדבריו מצביע על אפשרות לבעיה בכליות. בבדיקה נמצא כי כליה ימין תקינה אך מעל 4 מ"מ וכליה שמאלה 5 מ"מ וקצת. מה משמעות תוצאות הבדיקה? על מה זה יכול להעיד? תודה זיו

29/12/2011 | 14:28 | מאת: זיו

שלום רב, בתי בת ה- 3 חודשים עברה בדיקת US כליות. בבדיקה נמצא כי כליה ימין 5.05 ס"מ, כליה שמאל 4.85 ס"מ. בכליה שמאל נמצא כי יש לה מערכת מאספת כפולה, עם הרחבה של מערכת מאספת עליונה ואגן, רוחב אגן הכליה במנח רוחבי 0.24 ס"מ. אודה על תשובתך בנוגע למשמעות הבדיקה, מה נדרש לעשות והאם קיימות סכנות בממצאים אלו. תודה זיו

03/01/2012 | 22:43 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

רצוי שתפנ ו ליעוץ מסודר. באופן עקרוני ממצאים אלו מצריכים מעקב בלבד

מנהל פורום אורולוגיית ילדים