דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

30/11/2011 | 10:29 | מאת: זואי

שלום רב. ביתי בת שש ועשרה חודשים. ילידת 2.2005. החל מ4.2009 ועד היום היו לה דלקות בדרכי השתן שחזרו 4 או 5 פעמים. שלוש פעמים מהם נצפה חיידק אי. קולי בתרבית. פעם אחת היה מלווה בחום (למרות שלא וודאי שהדלקת היתה הסיבה לחום, היות והיה נראה לרופא שזו דלקת קלה יחסית בשביל לגרום לחום), ולאחריה עשינו אולטרסאונד כליות ושלפוחית שיצא תקין לחלוטין. בזמן התפתחות עוברית הכל היה תקין ולא נצפו כל חריגות במערכת השתן והכליות . מה דעתך? האם דורש מעקב אורולוג? נפרולוג? טיפול מונע? בדיקות נוספות?

30/11/2011 | 10:50 | מאת: זואי

אציין עוד שהדלקות מלוות בכאבים חזקים וצרחות בהטלת שתן, ולפעמים אף נצפות טיפות דם לאחר הטלת השתן. בנוסף, הילדה מרבה לאונן (התחכחות בפינת שולחן/ כיסא) אך זה התחיל מאוחר יותר מהופעת הדלקת הראשונה. כמו כן, 4 פעמים נצפה חלבון בשתן, אך רק פעם אחת מתוכן היתה חריגה של הרמה -150mg/dL. בשלוש פעמים האחרות זה היה בטווח של 0-30. אנא עצתך

08/12/2011 | 21:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

זואי, התחושות שלך נכונות , עלייך לפנות לנפרולוג ילדים או אורולוג ילדים לצורך בירור וטיפול בבעיה. רצוי בהקדם בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים