אגן כליות מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/08/2011 | 23:29 | מאת: איליין

הבת שלי בת 9 חודשים ועוד כשהייתי בהריון ראו שיש לה אגן כליות מורחב. מאז שהיא נולדה אנחנו במעקב.. עד עכשיו לא היה שינוי בממצאים. בבדיקה האחרונה קיבלנו את הסיכום הבא: כליות כ 6 ס"מ. פרנכימה שמורה. הפעם נצפה אגן חוץ כליתי דו צדדי, גדוש יותר משמאל. קוטר רוחבי של האגנים - מימין 0.53 ס"מ, משמאל 0.86 ס"מ כיס שתן בקיבולת קטנה האם המצב נחשב לחמור? האם זה קשור איכשהו לכמות המים שהיא שותה (שותה מעט יחסית)? תודה מראש!

30/08/2011 | 21:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הרחבה זו נחשבת לקלה. עם זאת חשוב לזכור שמה שקובע זה התסמינים. אם יש זיהומים חוזרים בדרכי השתן , מחלות חום ועוד צריך להרחיב את הבירור

מנהל פורום אורולוגיית ילדים