תינוק עם חסימה בגובה UPJ

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/08/2011 | 09:15 | מאת: מירית

שלום ד"ר תינוקי עם הבעיה הנ"ל וקיימת הרחבה של האגן והגביעים. מאחר ואנחנו במעקב כל 3 חודשים של US רציתי לדעת האם יש שתיה לפני הבדיקה משפיעה על ההרחבה.כלומר:אם ישתה הרבה לפני הבדיקה אז האגן יהיה רחב יותר בגלל פינוי איטי של הכליה? ודבר נוסף.איך אפשר לשמור על כמה שיותר תנאים דומים מבחינת המטופל בכל הבדיקות? תודה רבה

20/08/2011 | 11:42 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מירית אין דרך בה ניתן לשמור על תנאים זהים בין הבדיקות. רמת הידרציה יכולה להשפע על מידת ההרחבה. החלטה על המשך טיפול מתקבלת לא רק על סמך US, ולכן אין מה לדאוג לגבי מידת השתייה לפני בדיקת US

מנהל פורום אורולוגיית ילדים