כליות גדולות בעובר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/07/2011 | 16:55 | מאת: חן

שלום רב, אני בשבוע 22+6 להריוני. היום בוצעה סקירה מאוחרת שהייתה תקינה פרט לכליות גדולות. ממצאים: כליה שמאלית 29 על 16 על 14 ממ כליה ימנית 30 על 15 על 13 ממ מרקם הכליות תקין ללא הרחבה פתולוגית של האגנים. יש לציין שסקירה ראשונה היתה תקינה ושביצעתי בשבוע 17 בדיקת מי שפיר שיצאה תקינה אף היא. כמו כן לא ידוע לי על בעיות בתפקודי הכליות במשפחה. אני מאוד מאוד מוטרדת. מה דעתך? תודה רבה, חן

04/08/2011 | 00:09 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

לא ניתן לדעת בשלב זה במה מדובר. חשוב לעקוב אחר הממצאים ואחר כמות מי שפיר. חשוב לוודא שאין מומים אחרים בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים