מוקד אקוגני ואגני כלייה מורחבים במקצת...

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/06/2011 | 19:08 | מאת: שירן.מ

אני נורא חוששת בסקירה מוקדמת התגלה מוקד אקוגני בחדר שמאל הפנו אותי לאקולב עוברי והוא יצא תקין לחלוטין!! חלבון עוברי יצא תקין 1:9999לפי הגיל והבדיקות ,ולפי הגיל בלבד :1:1388 עכשיו בסקירה המורחבת גילו תסמין נוסף אגני כלייהמעט מורחבים שניהם אותו דבר 4 מ"מ אני בשבוע 25 על פי בריאות לאישה, ועל פי הסקירה המוקדמת שביצעתי באופן פרטי אצל רופא פרטי הוא טען שאני שבוע מעל זאתא ומרת 26 האם יש קשר להתפתחות הכליות בגלל שינוי השבוע בכל אופן הרופא המטפלת בי דרך הקופה הפנתה אותי לייעוץ גנטי כי זה תסמין נוסף האם יש קשר לתסמונת דאון ומה הסיכוי שאני יצטרך לעבור דיקור מי שפייר ?? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה ענקית!!

05/07/2011 | 18:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

הרחבה של אגן כליות הינו ממצא שכיח מאוד בהריונות. כ- 1% מכלל הריונות מתגלה הרחבה בדרגה זו או אחרת. לרוב ההרחבה אינה מעידה על בעיות נוספות אבל בתסמונת דאון יכול להיות שכיחות יתר למומים כמו הרחבת אגן כליה. הצורך בדיקור מי שפיר נקבע ע"פ היעוץ הגנטי ולא רק על סמך המצאות הרחבה. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים