דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/06/2011 | 23:57 | מאת: מונה

לדר' שלם .הספור של בתי בת 6 חודשים דלקת בשתן לאחר בדיקה יש רפלןקס דרגה 3 לפני 4 וחצי חודשים מצוא שצמח חיידק איקולאי וזה היה בבית חולים מטופלת בצפוראל 3 CC פעם ביום וכרגע עלה לה חום ובגלל ההסטוריה של הרפלוקס עשינו שוב בדקה תרבית ומצוא שצמחה מספר חיידקים מעורבים אבל לא כתוב מה סוגים , שאלתי האם זה יותר מסוכן ומסובך לטיפול בדלקת אך נדע מה סוג החיידק כדי לטפל באנטביוטקה מתאמה?תודה מראש ?

21/06/2011 | 16:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כאשר יש מספר חיידקים בתרבית השתן יש חשד כי התרבית לא נילקחה בצורה אופטימאלית והזדהמה מהסביבה. זיהום בדרכי השתן לרוב ע"י חיידק אחד. אם התמונה הקלינית אכן מתאימה לזיהום חשוב להתייעץ עם הרופא ולקבל טיפול מתאים

מנהל פורום אורולוגיית ילדים